JORDI FM LIVE

Download de app om op de hoogte te blijven van nieuwe uitzendingen van Jordi FM.

Hoe kan ik luisteren naar Jordi FM?

Liveblog Jordi FM

Los Unidades? Wie 's dat dan? Misschien zegt het je meer als we hier een nieuwe plaat van megaband Coldplay te pakken hebben. Hoe we dat weten? Het warme stemgeluid van voorman Chris Martin galmt ook over deze track heen. Los Unidades blijkt dus een nieuwe naam voor Coldplay te worden. Gaan ze dan back to basics? Nee, zeker niet....

Pompen in de feesttent met Lil Craney is er op deze track niet meer bij... Althans, het is nog steeds diezelfde Kraantje Pappie, maar op 'Sigaret' doet hij iets nieuws. Het is een klein en breekbaar liedje over de periode dat hij en zijn huidige vriendin uit elkaar gingen en hoeveel spijt hij daarvan had.

Het is niet voor niets dat zowel de megahit als de Vijf Sterren Track in het Nederlands gezongen zijn. Paar leuke statistieken: van de twintig tracks in de Now Playing lijst zijn er elf van Nederlandse artiesten. Daarvan zijn er zelfs zes nummers in het Nederlands gezongen! Ook nieuwe muziek uit ons eigen land ontdek je dus op Jordi FM....

Na de boyband, girlband en soloartiesten zijn de duo's nu aan een opmars bezig. Vooral duo's bestaande uit een jongen en een meisje zijn populair. Onze eigen Suzan & Freek passen dus precies in dat beeld. Nu komen ze ook nog eens met zo'n lekker singer-songwriter nummer waar wij als Nederlanders zo goed in zijn.

Er zijn maar weinig artiesten die zo'n succesvol tweede leven voor elkaar hebben weten te krijgen. Was BLØF vroeger nog de band waar alleen je ouders naar luisterden, nu zijn ze een geliefde artiest voor jong en oud. Deze nieuwe single versterkt dat gevoel alleen maar.

Na een hele lange pauze is er eindelijk weer een teken van leven vanuit kamp Ellie. En ze doet dat niet alleen, maar met niet de minste namen. Samen met Diplo en Swae Lee brengt ze Close To Me uit.

Oh ja, die CD-collectie

08-11-2018 20:47

Ik ga bijna verhuizen. En dan kom je opeens weer dingen tegen waarvan je geen eens meer wist dat je ze had. Eén van die dingen is de CD-collectie. En omdat het toch wel zonde is om alles weg te gooien, kunnen we er maar beter nuttig gebruik van maken, toch?

Je hebt het vast meegekregen. De film over én door Queen is de best bekeken film sinds tijden. En niet alleen in Nederland, maar ook ik België, Duitsland, Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. Een betere reden is er niet om dit, over het algemeen redelijk radio-onvriendelijk liedje, te draaien op Jordi FM. Toch?

HOE DAN?

08-11-2018 20:27

Dat is de vraag die we onszelf elke keer weer stellen als we liedjes moeten kiezen die we gaan draaien in Twee van Een. Want het had beter Tien van Een kunnen heten. Of Twintig van Een. Toch is het weer gelukt en hoor je vandaag de grootste kneiters van Bastille achter elkaar op je radio.

Steeds donkerder...

08-11-2018 19:56

Buiten wordt het steeds donkerder. De dagen worden korter, de nachten worden langer. En dan heb je ook nog eens zo'n heerlijk rustig nummer van Sam Smith op de radio. Je zou bijna een kerstliedje willen gaan draaien...

Zal best, maar dat betekent niet dat alle Spaanse muziek ook meteen steengoed is. Terwijl de wereld overspoeld wordt met Luis Fonsi's, Alvaro Solers en Don Omar's, nomineer ik de platen van Enrique Iglesias hierbij meteen tot Failed Tracks. Vandaag zetten we Bailando maar eens wat extra in het 'zonnetje.'

En ja, ik kom er ook gewoon openlijk voor uit. Geen idee of je dit liedje nou een echte guilty pleasure kan noemen, maar hij is in ieder geval zo lekker dat je 'm gewoon in de avond van Jordi FM hoort. Guilty pleasure of niet.