LUISTEREN VIA SONOS

Sonos is een multiroom systeem waarmee je door het hele huis muziek kan luisteren. Je bedient de speakers via de app en zo kan je in elke kamer iets anders of hetzelfde afspelen. En dat allemaal perfect synchroon. Ga voor meer informatie naar de site van Sonos.

LET OP! Om hackers voor te zijn, checken we regelmatig ons IP-adres op aanvallen van buitenaf en passen we hem zonodig aan. De link in je Sonos systeem is dan verouderd en je krijgt de melding 'Kan radiostation niet afspelen.' Check daarom regelmatig deze pagina en de Twitter van Jordi FM.

Systeemvereisten:

  • Een Windows of Mac met minimaal Windows 7 of OS X 10.9. Vorige versies worden niet ondersteund.
  • Minimaal één Sonos speaker of component.
  • Sonos Controller

Stappenplan:

  1. Installeer de Sonos Controller vanaf de Sonos site als je deze nog niet had.
  2. Open de Sonos Controller en ga naar 'beheren' in de taakbalk bovenin. De naam kan er ook als iets soortgelijks staan, zoals 'Manage'
  3. Kies 'Voeg radiostation toe'
  4. Voer bij 'streamen van url' de volgende url toe: https://109.169.15.20:27565/. Kopieer deze link niet, maar typ hem over. Als je hem kopieert, zal Sonos het radiostation niet herkennen.
  5. Voer bij naam 'Jordi FM' in. Dit is de naam die in het menu komt te staan.
  6. Druk op OK. Jordi FM staat nu bij 'Mijn radiostations'. Door op nu afspelen te drukken wordt het radiostation afgespeeld.

LET OP! Het is niet mogelijk om de herhalingen die op de livestream te horen zijn af te spelen op Sonos. Als de stream offline is, krijg je de melding 'Kan radiostation niet afspelen'.

LET OP! Als het station hapert en/of je krijgt een foutmelding, is je internetverbinding niet toereikend genoeg. Zet de speaker dichterbij andere speakers en/of je Sonos Bridge of probeer het later opnieuw.

Veelgestelde vragen/oplossingen:

Mijn controller geeft de melding 'Kan radiostation niet afspelen': Dit betekent dat er geen uitzending is. Hou altijd Twitter, Instagram en deze site in de gaten voor de laatste informatie. Weet je zeker dat er een stream is, neem dan contact op met Jordi FM. Het kan ook voorkomen dat de link niet goed is ingevoerd. Controleer de link goed op fouten.

De stream hapert of springt steeds uit: Probeer de Sonos apparaten zo dicht mogelijk bij de router te zetten. Als je netwerk niet sterk genoeg is, wordt een Sonos Boost aangeraden. Kijk ook of de link correct is ingevoerd. Als het probleem zich aanhoudt, neem dan zo snel mogelijk contact op met Jordi FM.

De kwalteit van de stream is erg slecht: De muziek die je hoort bestaat voornamelijk uit bitrate. Hoe meer bitrate, des te hoger is de kwaliteit van de muziek. Bij Jordi FM bestaat de bitrate uit 256 kbp/s. Echter moet dit verdeeld worden over alle luisteraars die op dit moment luisteren. Hoe meer luisteraars, des te slechter de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan luisteren, is de kwaliteit af en toe wat minder. Echter moet muziek en een talk normaal te beluisteren zijn. Is dit niet het geval, neem dan alsjeblieft contact op met Jordi FM. Probeer ook de instellingen van de bass aan te passen in de Sonos app. Als je een Sonos Connect hebt aangesloten op een versterker, kijk dan of er in de versterker een speciale instelling zit om de stream goed te laten klinken.

© 2021 Jordi FM. Alle rechten voorbehouden. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin