VERKEER OP JORDI FM

We zijn tegenwoordig constant onderweg. Daarbij willen we natuurlijk zo min mogelijk tijd verliezen, dus proberen we alle files te omzeilen. Om precies te weten waar het vast staat, zendt Jordi FM verkeersinformatie uit. Dit wordt voorgelezen in samenwerking met de VID en de ANWB. Zo weet je precies waar het vast staat en hoe je het beste om kunt rijden. Kom je toch nog op tijd aan bij je afspraak.

Het verkeer hoor je elk halfuur op Jordi FM. Het verkeer wordt verzorgd door de VID en Rijkswaterstaat. Je hoort de verkeersinformatie na het nieuws en op het halve uur. Daarnaast worden spookrijders live gemeld in de show. Als er veel files staan wordt ervoor gekozen om alleen files met een vertraging die hoger is dan een aantal minuten op te lezen. We hebben besloten om geen flitsers te melden, omdat daar tegenwoordig handige alternatieven voor zijn.

'S avonds vanaf acht uur wordt het verkeer verzorgd door de ANWB. Na het NOS Journaal hoor je dan een deskundige filelezer de files doorlezen. Als er geen file is, volgt er na het nieuws geen verkeer, maar reclame. De show wordt dan hervat. De verkeersinformatie op het halve uur wordt nog steeds verzorgd door de VID. Dit wordt alleen genoemd als er een noemenswaardig aantal files staat.

Als er na twaalf uur 's avonds nog een noemenswaardige file staat, wordt deze door de NOS vermeld.

's Nachts is er geen verkeersinformatie op het halve uur, uitgezonderd speciale gevallen.

Verkeer (VID): 7:00-19:00 / 6:30-23:30
Verkeer (ANWB): 20:00-23:00 / 6:00

Verkeer (NOS): 0:00-5:00