TIJDLIJN JORDI FM

De geschiedenis van Jordi FM

Het heeft even geduurd voordat Jordi FM stond waar het nu staat. Ter ere van ons 8-jarige bestaan hebben we hier alle speciale data even op een rijtje gezet. En dat mooie verhaal rondom Jordi FM vertellen we natuurlijk net als Tim Cook 't altijd doet bij een Apple Event: op een lekker arrogante en zelfingenomen manier. šŸ˜

18-09-2011: De oprichting

Jordi FM is al eerder opgericht dan je misschien zou denken. Op zondag 18 september 2011 kwamen de eerste tekenen van leven: de eerste nieuwsbrief werd op die datum namelijk verstuurd. Jordi FM is geboren. In die tijd is het nog niet veel meer dan een naam en een nieuwsbrief: Jordi FM zou pas jaren later op de radio verschijnen.

06-11-2011: fantasieƫn

Jordi FM was in die tijd dus niet veel meer dan een naam. Wel werd het steeds meer uitgebreid met onder andere een site via Word en een heuse programmering in PowerPoint. Jammer genoeg is deze programmering nooit echt uitgezonden.

31-12-2011: De nieuwsbrief gaat door

Eind 2011 heeft de nieuwsbrief van Jordi FM negen leden. Daar zijn al drie leden bijgekomen sinds de oprichting. Jordi FM gaat 2012 in met een zelfbedachte Kerst Top 300. Op papier dan, want Jordi FM was nog steeds niet in de lucht,

01-02-2012: Uitbreiding

Op 1 februari 2012 werd het Jordi FM Profiel geĆÆntroduceerd. Dit is een profiel waarmee je (op aanvraag) zogenaamde airchecks (korte fragmenten) en inside information van Jordi FM kon ontvangen. Nog geen anderhalf jaar later werd het Jordi FM Profiel alweer stilletjes opgeheven bij gebrek aan succes.

26-04-2012: Loze beloftes

Top 4000, Het Geluid, nieuwe website: genoeg woorden, maar weinig daden. Jordi FM heeft inmiddels al een groeiend aantal leden van de nieuwsbrief, maar dat blijft ook alleen bij de nieuwsbrief. Veel nieuwtjes zijn nog steeds op niets gebaseerd. Er is immers nog geen uitzendplatform.

07-09-2012: Winactie

De zomer is al sinds 2012 hĆ©t domein van Jordi FM. In dat jaar was de eerste winactie van Jordi FM geboren: stuur je vakantieverhaal in en win een officiĆ«le zomerhits CD! De albumcover is zelfs nog bewaard gebleven: helemaal hand-made. 

21-10-2012: Jordi FM op internet

Op 21 oktober 2012 werd Jordi FM langzaamaan uitgebreid. Er kwam zelfs een website die voor iedereen te bezoeken was en goed scoorde in de Google-Ranking. Helaas werd deze site nog geen maand later alweer opgeheven omdat het een proefabonnement was bij een commerciƫle aanbieder. Al het werk voor niets? Niet helemaal, want door de goede Google-Ranking mocht de nieuwsbrief wel weer nieuwe leden verwelkomen.

26-11-2012: Radiouitzending voor sinterklaas

De eerste radiouitzending werd gemaakt op 26 november 2012. Het was niet live te volgen, maar de uitzending was wel te koop voor ā‚¬2,-. Er waren zelfs bellers in de uitzending! De sinterklaas top 50 werd verdeeld over 3 CD's en was voorzien van nieuws, weer en verkeer. Niet echt handig op een CD. Ook de kwaliteit liet nogal te wensen over: om liedjes te laten horen werd de microfoon gewoon voor de speaker gelegd. Toch is de eerste radiouitzending van Jordi FM een feit.

31-03-2013: Maandelijks magazine

Het Jordi FM Profiel loopt nog niet echt hard en is bovendien erg beperkt. Daarom vind er nog een uitbreiding plaats: het Jordi FM Magazine wordt geĆÆntroduceerd. Dit keer niet gratis voor alle leden, maar voor een jaarlijks bedrag van ā‚¬2,-. Het magazine bevat tien pagina's en bevat onder andere interviews met leden van Jordi FM, nieuws, de abonnee van de week en een pagina gereserveerd voor een actualiteit. Eind augustus 2014 stopt het magazine omdat het teveel tijd in beslag nam. In het laatste Jordi FM Magazine werd nog een keer stil gestaan bij alle mooie interviews en artikelen die het magazine heeft gebracht. 

05-04-2013: Website, poging 2

Nadat de oude website stilletjes weer is verdwenen proberen we het gewoon opnieuw. En met succes, want deze site heeft tot medio 2017 zijn diensten bewezen. Aan het begin was het meer een lap tekst, maar in de zomer van 2014 werd de site uitgebreid met vooral heel veel muziek. Dat is waar een radiostation voor moet staan natuurlijk.

09-05-2013: Een blijvertje: zomerhits

In mei komen we bij Jordi FM weer met iets nieuws: de lentehits. En dit keer blijft het niet alleen meer bij mooie woorden: de lentehits zijn ook echt te beluisteren door middel van een audio-file die af en toe wordt meegestuurd. In datzelfde jaar wordt de naam omgedoopt tot zomerhits, omdat het wat langer duurt om alle nummers te versturen. Ook toen bestond dit item al uit verzoekjes die je kon indienen via de site. En het is een blijvertje, want anno 2018 zenden we de zomerhits nog steeds uit!

03-03-2014: Grote update site

Jordi FM heeft een rustige periode achter de rug. De frequentie van de nieuwsbrief gaat omlaag en ook de site bevat weinig nieuwe informatie. Totdat er begin 2014 een grote update plaatsvindt. De site gaat echt in het thema staan van radio: vooral veel muziek. Ook de Jordi FM Megahit en Alarmschijf zijn geboren. En ook dit is een blijvertje, want de megahit bestaat nog steeds in deze vorm.

14-04-2014: Een eigen hitlijst

Eigen hitlijsten zijn hip. 538 heeft de Top 40, 3FM de Mega Top 50 en dus kan Jordi FM niet achterblijven. Daarom introduceren we onze eigen hitlijst: de Jordi FM Top 40. Het item houdt het niet lang vol en is voor het einde van het jaar alweer verdwenen.

18-12-2014: Jordi FM <3 Serious Request

Al sinds 2011 is er steevast een blokje gewijd in de nieuwsbrief aan Serious Request. Dit jaar breidden we het uit met een heuse liveblog op de site. Via de site van Jordi FM worden alle memorabele momenten op Ć©Ć©n pagina bijgehouden. Dat jaar bereikt Serious Request een recordbedrag: ruim 12 miljoen euro.

28-02-2015: Eerste tekenen

Ruim drie jaar na de oprichting komen er een paar tekenen van leven rondom een echte live radiouitzending. Er wordt muziek uitgezonden, maar vanwege de moeilijkheid wordt deze manier al snel weer vaarwel gezegd. Het zou vervolgens nog twee jaar duren voordat deze problemen zijn gefixt.

23-12-2015: Rustig jaar

2015 is een jaar waarin Jordi FM stilligt. Er zijn maar drie nieuwsbrieven verstuurd dat jaar en de site stond ook redelijk stil. Jordi FM dreigt ten onder te gaan aan het gebrek aan tijd en zin. We sluiten 2015 dan ook af zonder al te grote vernieuwingen.

30-12-2016: De ondergang

Jordi FM is bijna ten onder. Met geen een nieuwsbrief in 2016 en geen grote aanpassingen aan de site is ook dit jaar weer geen goed jaar voor Jordi FM. Pogingen om Jordi FM ook echt de lucht in te krijgen, mislukken. De toekomst van Jordi FM blijft onzeker.

02-03-2017: Keihard terug

Na dagen testen durven we het nu eindelijk aan: Jordi FM gaat on-air. Dit is ook meteen een goede gelegenheid voor een grote update van de site en we zijn zelfs te beluisteren via een app op je telefoon. 2 maart 2017 gaat de boeken in als de eerste dag dat Jordi FM in de lucht is.

26-05-2017: Zomerhits in nieuwe vorm

De zomerhits worden meegenomen in de vernieuwingsslag van Jordi FM. Het concept blijft hetzelfde: zomerse liedjes en verzoekjes die gedaan kunnen worden via de site. Dit keer worden de zomerhits echter voor het eerst in een radiouitzending gepresenteerd: in drie uur hoor je de dertig grootste zomerhits van 2017. Dat het een succes is blijkt wel uit de luistercijfers. We breken al onze records. Terwijl er normaal maar zo'n drie Ć  vier mensen luisteren, stemmen er op dit moment zo'n vijftien mensen gelijktijdig af op Jordi FM.

23-07-2017: De zomer van Jordi FM

Het is zomer. Naast extra uitzendingen besteden we daar nog meer aandacht aan op Jordi FM. Ten eerste wordt er een speciale zomerprogrammering van kracht. En we introduceren iets nieuws: Jordi FM wordt jouw festivalzender. Elke dag zenden we vanaf 18:00 uur de vetste optredens vanaf festivals over de hele wereld uit. De Jordi FM Festivalzomer blijkt zo'n succes dat het in 2018 opnieuw terugkeert.

24-08-2017: Jordi FM is nieuw

Na een welverdiende vakantie zijn er wat brainstormsessies. Het is tijd om het serieuzer aan te pakken met nieuwe items en vormgeving voor in de show. Zo is er wat meer houvast voor de luisteraar. Items zoals Feel-Good plaat en Live @JordiFM maken hun intreden op Jordi FM. Ook besluiten we om wat meer de alternatieve kant op te gaan met de muziek. Jordi FM moet muziek uitzenden die je niet op andere zenders hoort. En Jordi FM moet hƩt centrum voor nieuwe muziek worden. 24 augustus 2017 is de eerste uitzending waarin de nieuwe vormgeving te horen is.

19-09-2017: Tijd voor een nieuwe website

De oude website stopt er opeens mee en daarom moeten we halsoverkop over naar een nieuwe website. Dat betekent wel een vooruitgang in design en gebruiksvriendelijkheid. Vanaf 19 september 2017 zijn we officieel te bereiken via www.jordifm.webnode.nl. Op 1 juli 2018 wordt het nog makkelijker om de site te bezoeken: vanaf dan typ je gewoon www.jordifm.nl in.

29-12-2017: The Most Wonderfull Time of The Year

Met kerst is Jordi FM weer lekker vaak in de lucht. Ook steunen we na twee jaar van afwezigheid weer de goede-doelen actie van 3FM: Serious Request. In de uitzending van 24 december, de laatste dag van de actie, is er Ć©Ć©n uur speciaal omgedoopt tot Serious Request uur.

We introduceren ook een eindejaarlijstje. In de Best of 2017 lijst hoor je de beste liedjes uit 2017. De nummer 1 van dat jaar is voor Miley Cyrus met Malibu.

23-01-2018: De nieuwe avondshow van Jordi FM

Er zijn veel programma's begonnen en gesneuveld op Jordi FM, maar de avondshow verdient toch een speciaal plekje in ons hart. De avond staat sinds begin 2018 centraal voor nieuwe muziek en de actualiteit van de dag. Het is daarom niet voor niets het best beluisterde programma op Jordi FM. De avond stond sindsdien onder andere centraal voor carnaval, het overlijden van wereldster Avicii en een experiment in de vorm van radio maken zonder zicht.

21-07-2018: Zomer op Jordi FM, deel 2

Een item heeft de tand des tijds tot nu toe nog steeds doorstaan: de zomerhits. Op 21-07-2018 zenden we de zomerhits al voor de vijfde keer uit. Dit keer wat later in het jaar om hem echt middenin de zomer van Jordi FM te laten vallen. Ook de Festivalzomer is weer terug van weggeweest en de zomer staat centraal voor veel uitzendingen. Leuk nieuwtje: ons luistercijfer record wordt meermaals verbroken. Jordi FM is naar nieuwe hoogten gebracht.

Ā© 2021 Jordi FM. Alle rechten voorbehouden. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin