SOFTWARE IN DE STUDIO

Ook in de Jordi FM Studio draait het natuurlijk om de software. Zonder software gaat Jordi FM immers niet de lucht in. Maar welke software wordt eigenlijk gebruikt? Hier een klein overzichtje!

Standaard in de Jordi FM Studio

Uitzendsysteem: Winamp

Sound processing: Winamp

Jingles: DJ Control Air

Automatisering : Freeplayer 3.67

Muziek: Freeplayer 3.67 / Spotify

Voicetrack: Waveform 8

Af en toe in de Jordi FM Studio

Soundboard: 3FM soundboard, Ekstra Weekend soundboard

Klok: LCD Clock Monitor

Uitleg

Leuk allemaal, maar waar dient het eigenlijk voor? Hieronder een overzichtje!

Uitzendsysteem: Winamp --> De belangrijkste schakel van de software. Deze software zorgt ervoor dat alles wat er uit het mengpaneel gaat op Jordi FM komt. Daarnaast regelt dit programma de Now Playing informatie.

Sound processing: Winamp --> Dit programma zorgt ervoor dat alles net wat beter klinkt. Zo klinkt het geluid bijvoorbeeld net wat voller en worden volumeverschillen zoveel mogelijk beperkt.

Jingles: DJ Control Air --> Deze software is ontworpen voor de dj-controller die in de studio staat. Via deze software kan ik live doorstarts maken en liedjes inmixen. Meestal wordt hiervoor de automatisering gebruikt.

Automatisering : Freeplayer 3.67 --> Dit programma wordt gebruikt om muziek automatisch in elkaar te laten overlopen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt tijdens non-stop muziek of als ik snel even de studio moet verlaten. Ook staan hierin alle bedjes, jingles en reclames. Dit is eigenlijk een van de belangrijkste schakels van Jordi FM dus! Hij loopt ook weleens vast trouwens, dus mocht je je afvragen waarom ik opeens een uur lang loop te lullen zou dat zomaar eens een goede reden kunnen zijn.

Muziek: Freeplayer 3.67 / Spotify --> Veel liedjes die we op Jordi FM draaien staan gewoon in de database van Jordi FM Als dat niet het geval is, wordt Spotify af en toe gebruikt voor liedjes die niet in de automatisering staan.