RECLAME OP JORDI FM

Niemand vindt reclame fijn. En geloof ons, wij ook niet. Maar ook niemand vindt het fijn om te betalen van diensten. Om ervoor te zorgen dat luisteren naar Jordi FM zo makkelijk mogelijk blijft zenden we af en toe reclame uit. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Om het wat duidelijker te maken hebben we een paar veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Hoe komen jullie eigenlijk aan de reclame die jullie uitzenden?

De reclame wordt bij ons aangeleverd door de streamingprovider, de streaminghost die ervoor zorgt dat je naar Jordi FM kan luisteren. Het gebruik hiervan is gratis, maar daar moeten ze natuurlijk wel wat terug voor krijgen. Ze gaan uit van zo'n 5 minuten reclame per uur en hiermee bekostigen ze onder andere de app die je natuurlijk allang op je telefoon hebt staan. 's Avonds na acht uur gaan we uit van ongeveer 4 minuten reclame per uur. In de nacht zenden we geen reclame uit.

Voegen jullie zelf ook reclame toe?

Nee, de reclame die je hoort komt alleen maar van de provider. Het enige dat Jordi FM toevoegt is de reclametune die je tussen de reclames hoort. Jordi FM is dus niet aansprakelijk voor de reclames die worden uitgezonden op de zender.

Verdienen jullie zelf iets aan de reclames die worden uitgezonden?

Nee, de provider regelt alle contracten met bedrijven en ontvangt dus ook alle opbrengsten. De reclames die je hoort zijn onderdeel van Listen2MyRadio en Jordi FM heeft hier geen invloed op. Hier verdienen we dus niks mee.

Allemaal wel erg lastig hoor. Wanneer wordt die reclame dan uitgezonden? En hoe bereken je dat dan?

De reclame wordt voor en na het nieuws uitgezonden. Als we drie minuten reclame voor het nieuws uitzenden, krijg je na het nieuws nog twee minuten reclame. Door deze manier komen we in totaal op vijf minuten reclame per uur. 

En hoe zit het met reclame van Rijksoverheid?

De reclame van Rijksoverheid hoor je af en toe op Jordi FM. Publieke en commerciële zenders zijn verplicht om deze reclame uit te zenden. Internetradiostations zijn niet verplicht om dit te doen, maar Jordi FM heeft er voor gekozen om dit wel te doen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Rond 4 en 5 mei hoor je bijvoorbeeld alleen reclames van Rijksoverheid die over dit onderwerp gaan. De reclames van Rijksoverheid staan los van de reclames die door de streaming-provider worden aangeleverd. Jordi FM voegt dit zelf toe en daarom hoor je dit alleen voor en na een reclameblok.

Voor de reclametune hoor ik soms ook al reclame. Wat is dat dan?

Dit zijn spotjes die zelf worden toegevoegd door Jordi FM. Dit kan bijvoorbeeld een reclamespot zijn voor onderwerpen die op Jordi FM spelen (zoals reclame voor de site of onze afspeellijsten), maar dit kunnen ook spotjes zijn die worden aangeleverd door een externe partij. Dit zijn dan bijvoorbeeld spotjes met de nadruk op actualiteit en maatschappelijke betrokkenheid, zoals Serious Request van NPO 3FM. Deze spotjes voegen we zelf toe en daarom hoor je ze al voor de reclametune.

Waarom hoor ik elke keer een tune tussen de reclames?

Deze tune werkt eigenlijk hetzelfde als een balkje bij de supermarkt tussen verschillende boodschappen: door deze tune weet je dat er een nieuwe reclame komt. Hij scheidt de verschillende reclames dus. De tune duurt maar één seconde en je hoort hem tussen elke reclame. Aan het begin en aan het einde van een reclameblok wordt er een andere tune uitgezonden.

© 2021 Jordi FM. Alle rechten voorbehouden. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin