Dit is de nieuwe Jordi FM Vijf Sterren Track

01-11-2019 10:27

Stilzitten na een nieuw album? Nee joh! Na het album 'Delta' vorig jaar dropt Mumford & Sons nu alweer een nieuwe single: Blind Leading The Blind. 

ALBUM

Mumford & Sons werd aan het begin van dit decennia bekend door de banjo's, maar die tijd hebben ze inmiddels ver achter zich gelaten. Plus nog wat andere genres, want inmiddels kunnen we wel stellen dat Mumford & Sons qua muziek nogal veranderlijk is. Hun nieuwste album 'Delta' was daarom ook meer een mengelmoes: naast veel rustige tracks zoals we ze kennen, was er ook opeens een R&B track te horen op het album.

BLIND LEADING THE BLIND

De tracks op het album werden vooral gemaakt na persoonlijke crisissen binnen de band, dus was de beat niet altijd even vrolijk. Op deze Blind Leading The Blind gaan ze juist weer een hele andere kant op binnen het genre. De gitaren klinken ruimschoots en er is zelfs weer een banjo te bekennen! 

TOUR

Helemaal nieuw is deze track trouwens niet, want de Britse band speelt deze track al sinds 2016 (!) in hun live-optredens. Hij werd echter nooit officieel uitgebracht, maar gelukkig is daar nu verandering in gebracht.

Deze week is 'Blind Leading The Blind' van Mumford & Sons de Jordi FM Vijf Sterren Track.

Tekst: Jordi FM