Dit is de nieuwe Jordi FM Vijf Sterren Track

15-09-2018 14:21

Nielson is lekker bezig. Nadat hij begin dit jaar zijn nieuwe sound liet horen in monsterhit Diamant, is dit alweer vierde single dit jaar. In IJskoud borduurt hij voort op zijn nieuwe sound, maar laat hij weer een hele andere kant van zichzelf zien.

NIEUWE SOUND

Eerder dit jaar dropte Nielson al zijn nieuw sound in zijn plaat Diamant. Het gaat niet meer om z'n akoestische gitaar, maar meer om de elektrische beats. Z'n nieuwe sound doet ons in ieder geval een beetje denken aan The Weeknd, en dat is zeker niet verkeerd! Die sound trekt hij gelukkig ook in dit nummer door.

ON THE ROLL

Eerlijk is eerlijk, we hebben 'm even moeten missen. Na de EP 'Vergeetmeliedjes' begin 2017 hebben we effe niets meer van hem gehoord. Op 538 vertelde hij dat hij niet zo goed wist welke kant hij op moest gaan met zijn tracks. "Mensen kennen vooral de opgewekte Nielson, maar ik heb ook een donkerdere kant. Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, mezelf écht laten zien en mezelf ook muzikaal opnieuw uitvinden." Na een korte break wist 'ie het weer: elektrobeat it is! Van zijn nieuwe stijl zijn inmiddels al vier nummers uit: Diamant, Vuurwerk, Doen, Durven & De Waarheid en natuurlijk IJskoud.

IJSKOUD IN IJSLAND

Voor de videoclip reisde hij helemaal af naar, je raadt het al, IJsland! "Het is een van mijn meest favoriete songs die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Het prachtige en rauwe landschap in IJsland past perfect bij IJskoud. We zijn diep gegaan om de beelden precies aan te laten sluiten bij het liedje", laat Nielson weten.

Deze week leren we Nielson nog beter kennen. Zijn track IJskoud is namelijk de Jordi FM Vijf Sterren Track.

Tekst: Jordi FM / Nielson