Dit is de nieuwe Jordi FM Megahit

06-07-2018 16:32

Het wil Alle Farben maar niet lukken. Na zijn grote hit samen met Graham Candy is hij nooit meer echt in de spotlight gekomen. Door een nieuwe samenwerking aan te gaan met RHODES hoopt hij de rollen om te keren. HOLY is een lekker zomers nummer, maar is dat genoeg voor een hitje?

MOEIZAAM

Alle Farben is de artiestennaam van Frans Zimmer, een Duitse DJ en muzikant die vooral deephouse maakt. Toen hij in 2014 zijn eerste single uitbracht ging alles voorspoedig. Veel optredens, een plek in de Nationale hitlijsten en daarbij natuurlijk veel airplay. Daarna ging het allemaal niet meer zo voorspoedig. Titels als 'Supergirl, Bad Ideas en Little Hollywood' konden niet het succes brengen waar Frans zo op gehoopt had.

SUCCES

RHODES (echte naam David) pakte het in het verleden iets anders aan. Toen hij in 2012 zijn eerste EP uitbracht, stond BBC Radio 1 te springen om zijn plaat te draaien. In 2014 kwam zijn tweede EP uit. Ook speelde hij in het voorprogramma van Sam Smith en London Grammar. 

SAMENWERKINGEN

Maar het bleef niet alleen bij een voorprogramma. Op zijn eerste album werkte hij namelijk samen met Birdy en Kygo. Dat zijn nog eens namen! In de jaren daarna heeft hij ook wat muziek gemaakt met Felix Jaehn.

COVER

Voor de oplettende luisteraar: dit liedje is inderdaad niet van deze heren. Florida Georgia Line releasde dit nummer begin 2016 op hun nieuwe album. Maar, geef toe. De versie van Alle Farben en RHODES is beter, toch?

Deze week zit het Alle Farben eindelijk weer eens een keer mee. Samen met RHODES heeft hij namelijk de Jordi FM Megahit te pakken.

Tekst: Jordi FM