Dit is de nieuwe Jordi FM Alarmschijf

21-07-2018 15:56

De Imagine Dragons gaan lekker. Vorig jaar kwam er een nieuw album, Believer, Whatever It Takes en Thunder behaalde topposities in de hitlijsten en ook met Next To Me hadden de jongens weer goud in handen. Het gaat zo lekker, dat ze 't nu opeens over een andere boeg gooien. Natural is namelijk eindelijk weer een plaat waar we deze draken van kennen!

Van veel teasen was geen sprake: op 12 juli ging er een tweet uit waarin 'Natural' genoemd werd, maar dat was 't wel. Lekker minimalistisch. En ineens stond 'ie online, zonder verdere toelichting. Nieuwe muziek van Imagine Dragons is altijd prettig, zeker als 't zo'n rammer is! Misschien spelen ze 'm op 25 augustus wel in Arnhem...

Frontman Dan Reynolds gaf in een interview aan dat het nummer gaat over doorzettingsvermogen en het positieve in dingen zien: "Leven in een meedogenloze wereld kan het slechtste in je naar boven halen, en soms het beste. Ik zou liegen als ik de laatste tijd niet een beetje sceptisch ben geworden over bepaalde zaken. Maar ik geloof dat wanneer je echt van jezelf houdt alle haat zinloos wordt. 'Natural' gaat over het vinden van jezelf en in staat zijn om elke tegenslag aan te kunnen."

DE FANS ZIJN... FAN!

De fanbase van Imagine Dragons is blij met het liedje. Hij wordt ook een aantal keer vergeleken met 'Believer', een single van het Evolve-album uit 2017. 

Imagine Dragons is deze week de Jordi FM Alarmschijf.

Tekst: Jordi FM / NPO 3FM