Dit is de nieuwe Jordi FM Alarmschijf

11-05-2018 16:02

Het is weer vrijdag, dus het is tijd voor een gloednieuwe alarmschijf. De alarmschijf van deze week is wel heel erg recent: hij speelt namelijk een grote rol bij het Eurovisie Songfestival. Light Me Up werd geschreven door de Poolse producer Gromee en is al begin februari uitgekomen. Logischerwijs bereikt het nummer deze week een piek in de streaminglijsten: hij stond namelijk in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

Vocals

Gromee mag dan goed zijn in liedjes produceren: van zingen heeft hij geen kaas gegeten. Gelukkig wordt hij daarbij geholpen door Lukas Meijer. Hij verruilt voor deze editie van het Songfestival zijn thuisland Zweden om de Polen een handje te helpen. En met succes, want begin april stond Light Me Up op nummer 1 in de Poolse hitlijsten.

Niet onbekend

De twee zijn geen onbekenden van elkaar: vorig jaar brachten ze ook al samen een track uit. Without You gaat over een jongen die er alles voor over heeft om bij een meisje te komen, maar het meisje lijkt het niet te zien. Dit zijn de eerste stappen richting succes voor het duo: het nummer bereikt namelijk nummer 9 in de Poolse hitlijsten.

Eurovisie Songfestival

Autotune doet wonderen, blijkt als we op 10 mei 2018 een vals zingende Lukas Meijer op het podium zien stralen. Gromee staat achter hem het liedje te mixen en komt meerdere malen dansend in beeld. Hoe leuk het liedje ook is, we moeten toegeven dat de live-uitvoering op zijn zachts gezegd matig is. De overige landen in Europa zijn het hiermee eens en Polen is dus niet door naar de finale op 12 mei 2018.

Toch blijft het een lekker nummer en daarom krijgen Gromee en Lukas Meijer deze week ook wat aandacht in Nederland. Light Me Up is deze week de alarmschijf op Jordi FM.

Tekst: Jordi FM