Dit is de nieuwe Jordi FM Alarmschijf

06-03-2018 00:20

De nieuwe alarmschijf van Jordi FM past wel een beetje bij het aankomende festivalseizoen. Maar dan vooral van de bekende 'day after.' 

Taio Cruz

Taio Cruz is een Engelse singer-songwriter, rapper en platenproducent. Hij werd geboren in Londen. Hij heeft een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. In 2004 hielp hij bij het schrijven van de nieuwe single van Wil Young. In 2005 werd hij hierdoor bekend. Hij werd namelijk genomineerd voor een Brit Award.

In de Verenigde Staten is deze jongen al een stuk langer bekend. Zijn eerste nummer haalde daar zelfs de top 30. In 2008 hielp hij zelfs mee aan het nieuwe nummer van Rihanna, namelijk Umbrella.

Eerste album

In 2008 kwam dan eindelijk zijn debuutalbum Departure uit. Hij won hiermee een gouden plaat, maar in Nederland sloeg zijn album niet echt aan. Hoe anders was dat toen zijn tweede album uitkwam. Met de hits 'Break Your Heart' en 'Dynamite' brak hij eindelijk in Europa door. Beide nummers haalden de top 10 van de Nederlandse Top 40. 

Hangover

In 2011 bracht Taio deze single uit en ook dit liedje heeft hem veel succes opgeleverd. Hij is inmiddels een beetje vergeten, maar met de zomer in het vooruitzicht mag hij wel weer een beetje afgestoft worden.

Taio Cruz met Hangover is deze week de Jordi FM Alarmschijf en je hoort hem daarom vaak op Jordi FM.

Tekst: Jordi FM